Definitieve indeling voor teams van Schaakvereniging Tornado bekend

Schaakvereniging Tornado
Schaakvereniging Tornado
Foto: Redactie Druten

De wedstrijdleider van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) heeft de definitieve indeling van de schaakcompetitie 2015-2016 bekend gemaakt. Het bekend maken van de definitieve indeling heeft op zich laten wachten, vanwege diverse wensen van verschillende verenigingen. Schaakvereniging Tornado doet met vier teams mee aan de OSBO-conpetitie.

Op maandag 14 september maakte de wedstrijdleider van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) Huub Blom de defiiniteve indeling bekend. Eerder maakte hij op 28 augustus al een conceptindeling bekend voor de promotieklasse tot en met de derde klasse. Nu is ook de indeling voor de vierde klasse bekend gemaakt.

De competitieopzet is dit jaar anders dan voorgaande jaren. De vierde klasse bestaat uit louter viertallen, in plaats van de gebruikelijke zestallen. Hierdoor hebben verschillende verenigingen méér teams in kunnen schrijven. Voor Schaakvereniging Tornado gaat dat niet op, zij blijven met vier teams schaken. De vierde klasse bestaat hierdoor ook uit poules van 7 of 8 ploegen, daar waar het tot vorig seizoen bijna alleen poules van 4 waren.

Indeling voor Tornado 1 en Tornado 2J ongewijzigd

Voor het vlaggenschip en het gepromoveerde jeugdteam verandert er niks. Tornado 1 is ingedeeld in een poule met regionale tegenstanders. Het eerste team zit in een poule van 7, waardoor er elke speelronde een team vrij is. De Toren Arnhem 7J, ASV 9, De Cirkel 2, Bennekom 3, Wageningen 5 en Dodewaard 1 zijn de tegenstanders van het eerste team. De slotronde wordt gehouden in Ede bij De Cirkel.

Het jeugdteam debuteert in de derde klasse, eveneens tegen regionale tegenstanders. UVS 6, SMB 5, De Elster Toren 3, Het Kasteel 3, Millingen 1, ASV 8 en PION 4 zijn de tegenstanders van de jeugdige talenten.

Indeling voor Tornado 3 en Tornado 4

Tornado 3 en Tornado 4 zijn ook ingedeeld in poules met regionale tegenstanders. Tornado 3, vorig seizoen onder leiding van Geert van Tongeren, is ingedeeld in een poule met UVS 8, ASV 15, SMB 6J, Mook 2, Koningswaal 2, Dodewaard 2J en Velp 3.

Tornado 4 stond vorig jaar onder leiding van Thijs Banken en zal aantreden tegen SMB 7, ASV 12J, Mook 3, UVS 7, De Toren Arnhem 10, Veenendaal 6J en Wageningen 7,

Meer schaaknieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen