Schaakvereniging Tornado met vier teams tijdens OSBO-competitie in seizoen 2015-2016

Foto: Redactie Druten

Schaakvereniging Tornado uit Druten heeft vier teams ingeschreven voor de OSBO-competitie seizoen 2015-2016. Dit blijkt uit de voorlopige lijst die de Oostelijke Schaakbond heeft gepubliceerd. Teams kunnen zich tot en met 16 augustus inschrijven.

Uit een voorlopige lijst van inschrijvingen blijkt dat Schaakvereniging Tornado vier teams heeft ingeschreven voor het volgende schaakseizoen. Schaakvereniging Tornado heeft twee teams ingeschreven in de derde klasse en eveneens twee teams in de vierde klasse.

Afgelopen seizoen heeft het jeugteam onder leiding van teamleider Geert Smulders-Dinh gezorgd voor een promotieplaats. Het team werd tweede achter een ongenaakbaar team van De Toren uit Arnhem. Het jeugdteam zal dan ook promoveren naar de derde klasse. Tornado had er ook voor kunnen kiezen om een groep van senioren te laten promoveren naar de derde klasse en het jeugdteam in de vierde klasse te laten spelen.

Andere opzet van de competitie

De OSBO kampt al jaren met een terugloop van teams in de competitie. Daarom is besloten om vanaf seizoen 2015-2016 de vierde klasse te laten bestaan uit viertallen, in plaats van de zestallen die in de overige OSBO-competities gehanteerd worden. Op deze manier wordt de competitie wellicht ook toegankelijk voor vriendenteams.

Schaakteams die zich nog willen opgeven voor de OSBO-competitie, hebben nog tot zondag 16 augustus de tijd om zich in te schrijven. Vriendenteams die zich in willen schrijven, dienen contact te zoeken met de competitieleider, voor nadere informatie.

Meer schaaknieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen