Schaakvereniging Tornado huldigt kampioenen 2014-2015

Op een drukbezochte slotavond van het seizoen 2014-2015 heeft Schaakvereniging Tornado op het terras van IKC De Kubus de kampioenen van 2014-2015 gehuldigd. Rijk-Pieter Hofstede werd clubkampioen en winnaar van de bekercompetitie. Michiel van Deursen werd jeugdkampioen.

Op vrijdag 3 juli was het de slotavond van Schaakvereniging Tornado voor het seizoen 2014-2015. Nadat de jeugd een diploma-uitreiking hadden van de zogenoemde stappenmethode, werden daarna de clubkampioenen gehuldigd.

Rijk-Pieter Hofstede werd clubkampioen. Met een score van 100% uit 24 partijen werd hij met overmacht kampioen, voor runner-up Geert van Tongeren. Jeugdlid Michiel van Deursen mag zich de verrassing van het seizoen noemen met een zeer verdiende derde plaats in de eindrangschikking.

Schaakvereniging Tornado had dit seizoen ook weer een (her-)introductie van een bekertoernooi. Het toernooi was een geslaagd toernooi, met ook deelnemers van Klaaswaal uit Beuningen en Het Kasteel in Wijchen. Rijk-Pieter Hofstede won ook dit toernooi, door in de finale meervroudig clubkampioen Jan de Haas te verslaan in een barrage.

Jeugd klopt aan bij de senioren

Steeds meer jeugdleden doen ook mee bij de senioren en doen het zeker niet slecht. De grootste verrassing was eigenlijk wel Michiel van Deursen, die menig seniorlid wist te verslaan. Getuige een knappe derde plaats in de eindrangschikking bij de senioren. Zijn favorietenrol bij de jeugdcompetitie wist hij ook waar te maken, door bij de jeugd wel de belangrijkste prijs te winnen.

Met deze huldiging is het seizoen afgelopen. Begin september worden de schaakstukken weer op de 64 velden gezet en begint het nieuwe seizoen.

Meer schaaknieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen