Schaakvereniging Tornado: Rijk-Pieter Hofstede schaakt weer voor Tornado

Rijk-Pieter Hofstede (l) en Michiel van Deursen (r)
Rijk-Pieter Hofstede (l) en Michiel van Deursen (r)
Foto: Schaakvereniging Tornado/Redactie Druten

Rijk-Pieter Hofstede gaat weer voor Schaakvereniging Tornado schaken bij de OSBO-competitie. Dit blijkt uit de gepubliceerde opstellingen bij de OSBO. Hofstede kwam eerder uit voor Denk en Zet/O&O uit Kampen, maar is regerend clubkampioen bij de interne competitie.

Uit de gepubliceerde opstellingen van de teams van Schaakvereniging Tornado blijkt dat Rijk-Pieter Hofstede namens de Drutense schaakvereniging gaat schaken voor de OSBO-competitie. Hofstede speelt in het eerste team, samen met Jan de Haas, John Alblas, Ton Wouters, Frans van Wezel en teamleider Stan Jacobs. Van dit team zijn alleen Ton Wouters en Stan Jacobs nog geen clubkampioen geworden.

De jeugd van Tornado krijgt de kans om zich in de derde klasse te bewijzen. Het gepromoveerde team bestaat uit Michiel van Deursen, Len Brands, Coendert Vleeming, Patrick Wijono, Nick van Dijk en Maikel Simon. Pieter van Dijk zal fungeren als teamleider.

Overige teams bestaan uit viertallen

Met ingang van seizoen 2015-2016 bestaat bij de Oostelijke Schaakbond de vierde klasse uit teams van vier schakers. Voorheen waren dit net als andere klassen zestallen. Tornado heeft twee viertallen ingeschreven.

Het derde team bestaat uit teamleider Geert van Tongeren, Rob van der Spek, Anton van Kouwen en Hermie Wolvers. Het vierde team bestaat uit teamleider Thijs Banken, Geert Smulders-Dinh, Wim Nijs en Marc Fluit.

Meer schaaknieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen