Schaker Thijs Banken wint op techniek van Pieter van Dijk

Foto: Schaakvereniging Tornado

Schaker Thijs Banken wist met de zwarte stukken Pieter van Dijk te verslaan. In een spannende partij en ongelijke lopers wist hij toch optimaal gebruik te maken van twee vrijpionnen. Koploper Rijk-Pieter Hofstede verstevigde zijn koppositie door John Alblas te verslaan.

Tijdens de derde speelronde bij Schaakvereniging Tornado vielen geen verrassingen te noteren. De favorieten deden wat van ze werd verwacht, winnen. Koploper Rijk-Pieter Hofstede, die komend seizoen weer voor het OSBO-team van Tornado gaat spelen, wist de koppositie te verstevigen door John Alblas te verslaan.

Ook Marcel Lever wist zijn surplus aan rating op zijn tegenstander te benutten. Geert Smulders-Dinh dacht lang aardig partij te bieden, maar klaagde achteraf over zijn foutieve keuzes. “Lang leek het dat ik goed stond, maar op techniek verlies ik de partij. Achteraf bleek zet 10 een onnauwkeurigheid en een paar zetten later blijkt die zet een blunder. En ondanks dat we dan gelijkwaardig aan het eindspel beginnen, Marcel heeft veel meer techniek in het eindspel. Dus gewoon terecht verloren.”

Meer partijen door techniek beslist

Thijs Banken wist ook door techniek zijn tegenstander te verschalken. Hij wist met twee vrijpionnen op de witte koning van Pieter van Dijk te lopen. Met een loper als ondersteunende kracht was het een kwestie van tijd wanneer hij ging winnen.

Dit gold ook voor Len Brands, die met behendige zetten de grote stukken van Mike Rauwerdink wist te slaan, net als Michiel van Deursen die met een penning de Dame van Bart van Enckevort kon pakken. Zoewel Brands als Van Deursen wisten daardoor hun partij eenvoudig te winnen.

De partij tussen Kadir Arslan en Peter Geurts bleef lang spannend, maar Geurts wist met een materiƫle voorsprong het eindspel in te gaan. Arslan spartelde nog wat tegen, maar Geurts bleef rustig en won de partij.

Overige uitslagen

Bij de overige uitslagen waren er geen verrasingen te noteren. Rob van der Spek staat weer met beide benen op de grond, na een verliespartij tegen Ronald den Ouden. Marc Fluit verloor van senior Wim Claus en Stan Jacobs wist Geert van Tongeren te verslaan. De enige partij die in een remise eindigde was de partij tussen Anton van Kouwen en Marinus de Grundt.

Meer schaaknieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen