Verslag van eerste periode, tweede speelronde Schaakvereniging Tornado

Schaakpartij
Schaakpartij
Foto: Redactie Druten/Schaakvereniging Tornado

Op vrijdag 18 september waren een aantal verrassingen te noteren tijdens de tweede speelronde van de competitie bij Schaakvereniging Tornado. Zo wist Rob van der Spek met de zwarte stukken Marinus de Grundt te verrassen. Geert van Tongeren verloor van Pieter van Dijk. Koploper Rijk-Pieter Hofstede was ”oneven”.

Op vrijdag 18 september stond de tweede speelronde op het programma bij Schaakvereniging Tornado. In het speellokaal in IKC De Kubus waren een oneven aantal schakers. Reglementair was het koploper Rijk-Pieter Hofstede die dan een ”oneven” was, dat wil zeggen, dat hij onverrichter zake naar huis kon gaan.

John Alblas, vorige week verrassend verloren van Geert Smulders-Dinh, revancheerde zich tegen Thijs Banken, die vorige week verrassend Stan Jacobs te slim af was. In een nauwkeurig opgezette aanval wist Alblas een dodelijke aanval op de witte koning van Banken te produceren. Op deze manier kon Alblas de volle winst opeisen. Smulders-Dinh moest zijn meerdere erkennen in Jacobs. De teamcaptain van het eerste team wist in het middenspel een dubbele aanval te produceren op de witte pionnen van Smulders-Dinh. In het eindspel bleek deze pion extra de doorslag geven.

Van der Spek verrast De Grundt

Rob van der Spek wist een tweede maal achter elkaar te stunten. Deze keer met de zwarte stukken wist hij elke keer de juiste zetten te produceren, waardoor hij uiteindelijk een paard extra had in het eindspel. Marinus de Grundt zag dat het een ongelijke strijd was en erkende zijn meerdere in Van der Spek.

Pieter van Dijk wist Geert van Tongeren te verrassen. Van Tongeren verklaarde dat hij na een lange vakantie nog even moest inkomen. Tot twee keer toe maakte hij een blunder, waardoor Van Dijk een enorme materiƫle voorsprong had. Hier wist Van Dijk wel raad mee en won de partij.

Coendert Vleeming wist zich uit een moeilijke stelling te manouvreren. Bart van Enckevort leek als nieuweling bij de seniorencompetitie zich kranig te weren en een mooie aanval op te bouwen. Het was echter een verkeerde manouvre van zijn Dame en een verkeerde afruil die hem de das om deden. Vleeming kon met een paar vrijpionnen promoveren en won uiteindelijk gemakkelijk de partij.

Overige uitslagen

Bij de overige uitslagen waren er geen verrassingen. Talent Michiel van Deursen won van Len Brands, terwijl Wim Claus Ronald den Ouden versloeg. Peter Geurts versloeg oud-voorzitter Albert Aalbers.

Meer schaaknieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen