Nieuwe zakken beschikbaar voor plastic, melkpakken en blik

Foto: Redactie Druten

Vanaf 17 augustus 2015 zijn de nieuwe plastic+-afvalzakken beschikbaar. Deze speciale afvalzakken voor plastic+ zijn naast het plastic ook bedoeld voor melk- en fruitpakken en blik. De nieuwe zakken zijn gratis af te halen bij de vertrouwde verdeelpunten, zoals de supermarkten.

In de regio waar Dar het afval ophaalt, waaronder Druten, is het vanaf 1 juni ook mogelijk om bij het plastic afval ook melk- en fruitpakken te stoppen. Ook het blik kan in deze zak gestopt worden. De oude zakken bleken niet sterk genoeg voor onder andere het blik.

De afgelopen tijd waren er tijdelijke zakken in omloop in afwachting op de nieuwe stevigere zakken voor het plastic+-afval. Deze zakken zijn sinds 17 augustus beschikbaar en gratis af te halen bij de vertrouwde verdeelpunten, zoals de supermarkten.

Plastic+-afval

Ruim een derde van het restafval bestond nog uit plastic, karton en blik. Om het scheiden van afval te stimuleren werd in eerste instantie het plastic uit het restafval gehaald. Vanaf 1 juni jongstleden kan ook het pak- en blikafval ook bij het plastic afval gestopt worden. Op deze manier kan dit afval gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals tennisballen.

Meer nieuws over afval

Dossier: Afval
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen