Vanaf 1 juni blik en melkpakken bij het plastic

Foto: Redactie Druten

Vanaf 1 juni is het in de gemeente Druten mogelijk om blik en pakken te doen bij het plastic afval. Hierin zitten nog veel grondstoffen en Dar gaat er deze dan apart ophalen van het restafval.

Wist u dat in 2014 ruim 1/3 van uw restafvalzak nog bestond uit plastic, blik en pak? Vanaf juni mag u daarom naast plastic verpakkingsafval ook blik en pak in de doorzichtige plastic afvalzak aanbieden. Dit is de gratis zak die u nu al gebruikt voor u plastic verpakkingsafval. Door ook plastic+ afval te scheiden, houdt u minder restafval over. Zo bent u op een eenvoudige manier goed bezig voor het milieu en uw portemonnee.

Wat mag er in de plastic afvalzak?

  • Plastic verpakkingsafval
    (bijvoorbeeld: verpakkingen van vleeswaren, boterkuipjes, flacons van wasmiddelen).
  • Blik (bijvoorbeeld: drankblikjes, conservenblikken).
  • Pak (bijvoorbeeld: melkpakken, kleine drinkpakjes).

Kijk op www.dar.nl/plastic+ voor meer voorbeelden.

Sortering van plastic+

De verschillende afvalsoorten worden na inzameling gesorteerd. Het plastic afval wordt in verschillende soorten plastic gesorteerd, zodat hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Het is eenvoudig om blik (magnetisch) en de sap- en zuivelpakken te sorteren.

Nieuwsbrief Dar

Begin juni ontvangt u als inwoner van de gemeente Druten een nieuwsbrief van Dar met daarin alle informatie over plastic+. Inwoners van Afferden en Deest ontvangen een andere nieuwsbrief omdat in deze dorpen op een andere manier afval wordt ingezameld.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie over plastic+ op www.dar.nl/plastic+ of neem contact op met het klantenconactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via [email protected] of via 024-371 6000.

Dossier: Afval
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen