Druten reageert: Vanaf 1 juni ook melkpakken bij het plastic

Foto: Redactie Druten

Op 29 april hebben wij bericht, dat vanaf 1 juni bij het plastic afval ook de melkpakken en de soepblikken gedaan konden worden. Wij hebben hierop veel reacties gekregen. Wij willen iedereen die gereageerd heeft bedanken voor zijn of haar reactie.

Op facebook was onze post een groots succes. In totaal is het bericht op Facebook meer dan 7000 bekeken en 24 keer gedeeld. Via de website van druten.nieuws.nl, is de pagina zelfs 244 keer gedeeld op Facebook. Op het bericht hebben wij een hoop reacties gekregen. Wij hebben de reacties voor u op een rijtje gezet.

Mariska van Toor merkte op, dat in Deest en Afferden dit al langer gebeurt. Inwoners van deze plaatsen hebben nog een extra container bij het huis staan, waar dergelijk afval in moet verdwijnen. Het restafval, die in Druten nog in de blauwe zak moet, moeten zij zelf wegbrengen. Ilona van Leer vult aan, dat wanneer het goed gescheiden wordt, dat het dan inderdaad veel scheelt in het restafval.

Er zijn vooral positieve berichten ontvangen, dat het afval beter gescheiden wordt. Dat betekent, dat de Drutense inwoner toch bewust is van het milieu. Zoals Dar en de omliggende gemeenten ook zeggen, er zitten nog ontzettend veel grondstoffen in melkpakken en blik. Het is goed voor het milieu, als deze grondstoffen ook gebruikt kunnen worden en uit het restafval verdwijnen. Sommigen waren dan ook verbaasd, dat het scheiden van melkpakken en blik dan ook pas nú pas gebeurt.

Dossier: Afval
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen