Basisschool Sint Victor in Afferden krijgt de eerste Drutense sportpas

De sportpassen worden uitgedeeld aan de basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Basisschool Sint Victor uit Afferden krijgt uit handen van wethouder Jac van Dongen de eerste sportpassen in de gemeente Druten. In de gemeente West Maas en Waal worden de eerste sportpassen uitgedeeld aan basisschool De Terebint in Wamel.

Op maandag 28 september worden de eerste sportpassen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal uitgedeeld. In Druten is de eer aan de Siint-Victorschool te Afferden. Wethouder Jac van Dongen zal hier om 14.45 de sportpassen uitdelen. In de gemeente West Maas en Waal is de eer aan De Terebint uit Wamel. Hier zal wethouder Ton de Vree de sportpassen al om 11.30 uur uitdelen.

In totaal zullen ongeveer 3.000 kinderen in de gemeente Druten en West Maas en Waal hun persoonlijke Snuffelsportpas krijgen. Deze is geldig tot en met juni 2016.

De keuze is reuze

Het aantal sportaanbieders die meedoen is in beide gemeenten opnieuw gegroeid. In Druten zijn er 23 sportaanbieders ten opzichte van de 18 in 2013. In West Maas en Waal is dit 24, een groei van 3 sportaanbieders over dezelfde periode. In Druten kan er gekozen worden uit 15 verschillende sporten, tegenover 11 sporten in de gemeente West Maas en Waal.

Behalve deze uitbreiding is er dit jaar ook een speciale pagina in de pas opgenomen over de sportmogelijkheden voor jeugd met een beperking. Maar liefst 8 mogelijkheden.

Hoog percentage jeugdlidmaatschappen komen niet vanzelf

De GGD kwam in 2014 met cijfers over de jeugd van 4 tot 12 jaar en het aantal lidmaatschappen bij een sportvereniging. Opmerkelijk hierbij was dat in tegenstelling tot veel andere Gelderse gemeenten zowel Druten als West Maas en Waal bijzonder goed scoorden en in de laatste 4 jaren zelfs was gegroeid.

Bovendien ligt het doel verder dan het lidmaatschap van een vereniging. De gemeenten, de verenigingen en de stimulerende organisaties als Actief Maas en Waal stimuleren naar een actieve en gezonde leefstijl; meer en beter bewegen, spelen en sporten in Maas en Waal.

Belangrijke rol voor de sportpas

Onmiskenbaar speelt ook de snuffelsportpas hierbij een belangrijke rol. Hoe leuk is het voor de jeugd om op deze bijzonder sympathieke en kindvriendelijke manier regelmatig kennis te kunnen maken (het snuffelen) met een sport die bij je past. Voor nu of wellicht in een latere leeftijdsfase.

Daarnaast hebben de verenigingen met de Snuffelsportpas een unieke en eenvoudige manier om zich te presenteren aan de jeugd én hun ouders. Klik hier voor de digitale sportpas.

Tekst: Actief Maas en Waal

Meer nieuws over Actief Maas en Waal

Reacties

gallery
3399
Basisschool Sint-Victor krijgt eerste sportpassen in Druten, De Terebint in West Maas en Waal
De sportpassen worden uitgedeeld aan de basisscholen in de gemeenten Druten en West Maas en
https://druten.nieuws.nl/sport/3399/basisschool-sint-victor-in-afferden-krijgt-de-eerste-drutense-sportpas/
2015-09-23T16:35:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/94/2015/09/23163448/Poster_Snuffelsportpas_2015.jpg
Sport