Actief Maas en Waal geeft de leukste rugzak van Nederland aan leerlingen van De Octopus uit Horssen

Foto: Actief Maas en Waal

De B3-rugzak zit vol spelmaterialen en ideeën om iedere dag minstens een uur actief bezig te zijn. B3 staat voor Bewegen, Binnen en Buiten. B3 biedt plezier voor twee en is speciaal ontwikkeld om ouders en kinderen te stimuleren om samen te spelen én te bewegen. Zo geven ouders ongemerkt het goede voorbeeld! Deze nadrukkelijke betrokkenheid van ouders is ook het bijzondere aan dit beweeg- en speelproject.

Vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal hebben basisschool De Octopus uit Horssen en De Oversteek uit Dreumel de primeur gekregen om actief met de B3-rugzak aan de slag te gaan en de verschillende spelletjes en materialen uit te proberen

Daarom de B3-rugzak

Hier kan ook uw advertentie staan

Nog geen 25% van de basisschoolkinderen en slechts 60% van hun ouders halen de landelijke beweegnorm.
Tijd voor wat stimulering! Zeker gezien de groeiende gevaren van overgewicht, depressie, hart- en vaatziekten, suikerziekte en botontkalking. En het positieve effect van bewegen op het zelfvertrouwen en welbevinden.

Wat is de B3-rugzak?

Leerlingen krijgen de B3-rugzak om de beurt vanuit school mee naar huis voor een of twee weken. Hierin zitten spelmaterialen en ideeën waarmee ouder en kind minimaal twee keer per week samen een half uur kunnen spelen. Binnen of buiten. Zo geven ouders ongemerkt het goede voorbeeld! Daarnaast kunnen kinderen de tas met vriendjes gebruiken en ‘eigen’ spellen bedenken. De ervaringen worden in korte kringgesprekken in de klas besproken.

De B3-rugzak is gekoppeld aan een website: http://www.b3rugzak.com Hier kunnen kinderen zelf hun spelfilmpjes uploaden naar Youtube en bekijken. Zo ontstaat een brede community.

Resultaat B3-rugzak

  • Ouders en kinderen bewegen meer ( 5x per week!)
  • Minder TV en computer (37% kijkt minder)
  • Sterkere sociale band ouder-kind
  • Meer samenspel op schoolplein

 Meer nieuws voor kinderen

Clubvoetbaldagen

Voetbaldagen bij DIO

 

20150504_152826

Wil de Waaljutter haalt 370 zakken afval op

 

 

't Geerke

’t Geerke doet het goed bij de schoolkampioenschappen

 

 

20150614_150551

Toeterend door Het Land van Maas en Waal

 

 

Reacties

0