DIO’30 sluit seizoen af met verdiende overwinning op Vorden

VORDEN – Een uiterst gemotiveerd en compact spelend DIO’30 heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen een verdiende overwinning behaald. Tegen Vorden werd het 0-2.

Net als in de derby tegen Leones, vorige week, werd voor iedere meter gestreden. De eerste 45 minuten ging de wedstrijd aardig gelijk op, waarbij DIO’30 aanvallend goed voor de dag kwam. Dani Bloemberg leek in de 30e minuut op fraaie wijze de 0-1 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kreeg DIO’30 de overhand en wist daardoor het spel steeds meer naar zich toe te trekken. Vorden probeerde het wel, maar de DIO’30-defensie gaf geen krimp. DIO’30 kwam in de 60e minuut op voorsprong dankzij een kopbal van verdediger Tobias Vonk. Luc van Hoeven zorgde een kwartier later voor de 0-2, tevens de eindstand.

De bezoekers uit Druten speelden georganiseerd en lieten zien dat ze hun seizoen sterk wilden afsluiten. De eerste helft bood een gelijkopgaande strijd, waarbij beide ploegen kansen creëerden. DIO’30 had het betere van het spel en was aanvallend sterker. De afgekeurde goal van Bloemberg liet zien dat de Drutenaren de aanval niet schuwden.

In de tweede helft kwam DIO’30 sterk uit de kleedkamer. De ploeg wist de druk op te voeren en dit resulteerde in de openingstreffer van Vonk, die een hoekschop krachtig binnenkopte. Vorden slaagde er niet in om het tij te keren, mede dankzij het sterke verdedigende werk van DIO’30. De overwinning werd bezegeld door de tweede treffer van Van Hoeven, die na een snelle aanval beheerst afrondde.

Met deze overwinning sluit DIO’30 het seizoen af op een positieve noot, terwijl Vorden teleurgesteld terugkijkt op hun laatste wedstrijd. Het harde werk en de gedrevenheid van DIO’30 in deze laatste wedstrijd waren duidelijk zichtbaar en beloond met een terechte overwinning.