Zwemkampioenschappen scholen Maas en Waal opnieuw met record aantal deelnemers

Huldiging 2014
Foto: Actief Maas en Waal

Op zaterdag 4 juli 2015 wordt voor de derde keer de Maas en Waalse zwemkampioenschappen gehouden voor basisscholen. Dit kampioenschap wordt gehouden in zwembad De Zeven Morgen te Dreumel. Er doen een record aantal deelnemers mee.

Bij de derde Maas en Waalse zwemkampioenschappen voor basisscholen is er opnieuw een record aantal deelnemers. In totaal doen er 17 scholen mee. ZV De Gelenberg uit Druten en openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel  zijn zeer blij en enthousiast. Vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal hebben deze twee partijen elkaar gevonden. Het succesvolle resultaat hiervan zet zich dus voort.

Toen ZV De Gelenberg in 2011 ondersteuning zocht bij Actief Maas en Waal voor de organisatie van schoolzwemkampioenschappen in de gemeente Druten was dit direct een groot succes. Na twee succesvolle jaren werd het in 2013  tijd om samenwerking te zoeken met zwembad De Zeven Morgen in Dreumel. Ook déze primeur werd direct een geweldig succes met ongeveer 100 jonge zwemmertjes. Vorig jaar was er een record aantal van bijna 130 deelnemers.  Dit jaar wordt dit aantal al weer ruim overtroffen met bijna 170 fanatieke deelnemers.

Alle deelnemers hebben van ZV De Gelenberg in de afgelopen twee weken de gelegenheid gekregen om gebruik te maken van de gratis voorbereidende trainingen in het overdekte zwembad van Druten. Hier konden de jonge zwemmers  onder begeleiding al vast een beetje wennen en kennismaken met de zwemsport. Heel veel kinderen maakten gebruik van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Deelnemende scholen

Uit de gemeente Druten: De Appelhof, De Kleurencirkel, De Octopus, Klòsterhûfke, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus en De St.Victorschool.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Laak, De Tweestroom, Gravin van Rechterenschool, De Mariënhof, De Kleine Kern,  De Mariaschool, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

Zaterdag 4 juli 2015 (van 10.00-13.00u)      Plaats: De Zeven Morgen in Dreumel.
De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 uur wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt door “Oud meester van Teeffelen”. Hij reikt de “Meester van Teeffelen-bokaal” uit. Hij zal hierbij worden geholpen door Ton de Vree en Jac van Dongen, resp. wethouder sport van West Maas en Waal en Druten.

Voor meer info zie:   www.actiefmaasenwaal.nl

Meer nieuws over basisscholen (en sport)

'

Reacties

article
2487
Zwemkampioenschappen heeft record aantal deelnemers
Op zaterdag 4 juli 2015 wordt voor de derde keer de Maas en Waalse zwemkampioenschappen
https://druten.nieuws.nl/sport/2487/zwemkampioenschappen-scholen-maas-en-waal-opnieuw-met-record-aantal-deelnemers/
2015-06-28T22:05:30+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/94/2015/06/SZK14-12.jpg
Actief Maas en Waal
Sport