Fusie scholen Kleurencirkel en De Appelhof in Druten-Zuid beklonken

De Kleurencirkel
De Kleurencirkel
Foto: Redactie Druten

De voorgenomen fusie tussen de basisscholen De Kleurencirkel en De Appelhof in Druiten-Zuid is goedgekeurd door de medezeggenschapsraden van de beide scholen. Dit.zegt Marius Peters, de voorzitter van Stichting Primair Onderwijs Maas en Waal (SPOM).

De fusie tussen de basisscholen De Kleurencirkel en De Appelhof is goedgekeurd door de medezeggenschapsraden van de beide scholen. Met deze fusie ontstaat een basisschool van ruim 400 leerlingen. Verwacht wordt, dat de ruim 80 leerlingen allemaal meeverhuizen naar De Appelhof.

Fusie is wenselijk voor ontwikkeling

Opvallen

De fusie is voor beide partijen wenselijk. De Kleurencirkel aan de Koekoek kampte al jaren met een teruglopend aantal leerlingen. Het schooljaar 2014-2015 had de school slechts 96 leerlingen, verdeeld over acht groepen.

De fusie heeft gevolgen voor de huisvesting van de De Appelhof. De gemeente gaat ruim een kwart miljoen Euro beschikbaar stellen voor de verbouwing van De Appelhof. Zo wordt een etage boven op de bestaande bebouwing gebouwd en wordt de school omgebouwd tot een integraal kindcentrum, in navolging van De Kubus aan de Ooievaarstraat.

Integraal KindCentrum

Een IKC is vergelijkbaar met een Brede School. Een IKC is een voorziening voor kinderen tot 12 jaar, waar ze gedurende de gehele dag terecht kunnen om te leren, spellen, ontdekken en ontmoeten.

Meer nieuws over De Appelhof

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen