Druten stelt geld beschikbaar voor De Appelhof

Foto: Google Earth

De gemeente Druten stelt geld beschikbaar voor de verbouwing van De Appelhof. Hiermee kan de basisschool omgebouwd worden tot een Integraal Kindcentrum, in navolging van De Kubus. Ook kan met dit geld ingesprongen worden op leerlingen die nu nog op De Kleurencirkel zitten.

Basisschool De Appelhof krijgt van de gemeente een bedrag van ruim €270.000,= voor de verbouwing van het gebouw. Met dit geld kan de school omgebouwd worden tot een integraal kindcentrum (IKC), in navolging van De Kubus. Ook kunnen er extra lokalen gebouwd worden, voor leerlingen die eventueel overkomen van De Kleurencirkel. Deze basisschool aan De Koekoek gaat per 1 augustus 2015 sluiten.

Het geld wordt beschikbaar gesteld aan Stichting Primair Onderwijs Maas en Waal, die de verbouwing gaat bekostigen. SPOM verzorgt het onderwijs in de gemeenten West Maas en Waal en Druten op zeventien basisscholen. De stichting is in 2003 opgericht en is in de loop der tijd gegroeid naar een professionele organisatie. Hierbij hebben de scholen een eigen plaats gekregen in het kader van de organisatie om het eigen karakter verder te ontwikkelen, dat past in de visie van de SPOM.

Integraal Kindcentrum

In de loop der tijd zal De Appelhof uit moeten groeien naar een integraal kindcentrum, in navolging van De Kubus aan de Irenestraat. Een IKC is vergelijkbaar met een Brede School. Een IKC is een voorziening voor kinderen tot 12 jaar, waar ze gedurende de gehele dag terecht kunnen om te leren, spellen, ontdekken en ontmoeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen