Webfm krijgt geen financiele bijdrage van de gemeenten Druten en Beuningen

Zendmast in Hilversum
Zendmast in Hilversum
Foto: Apdency (Wikimedia)

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Druten wil geen financiële bijdrage leveren voor de verplaatsing van de zendmast van de omroep Webfm. Ook vindt de gemeente een nieuwe mast bij D’n Bogerd geen ”fraaie oplossing”.

Webfm krijgt geen financiële bijdrage van de gemeente, om de huidige zendmast te verplaatsen. De huidige mast staat aan het Javaplein, bij het oude politiebureau. De gemeente gaat dit pand slopen, dit betekent dat Webfm een nieuwe mast moet bouwen. Verplaatsen naar Dn Bogerd vindt de het college van B&W geen oplossing. Verder is het college van mening, dat de omroep zelf de kosten moet dragen.

Webfm vindt dat daar de schoen wringt. De gemeente krijgt immers wel een subsidie om het politiebureau te slopen, om daar zelf bebouwing neer te kunnen zetten. “De gemeente veroorzaakt dus zelf het probleem en het is dan logisch dat ze meewerken aan een oplossing,” zo meent het omroepbestuur. Het gemeentebestuur biedt geen handreiking door middel van een financiële bijdrage.

Beuningen

Ook de mast in Beuningen moet vervangen worden. Deze staat op de energiecentrale in Weurt, en ook de gemeente Beuningen geeft geen financiële bijdrage voor het vernieuwen van de mast. Deze mast is momenteel 12 jaar oud en is hard aan vervanging toe. Zonder deze mast kunnen er geen radio-uitzendingen in Beuningen uitgezonden worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen