Hufterproof abri bij bushalte aan de Scharenburg wordt gebouwd

Foto: Redactie Druten

Op woensdag 2 september is de aannemer bezig met het voltooien van de hufterproof abri bij de bushalte aan de Scharenburg te Druten. Vorige week al werden de voorbereidingen getroffen voor de abri.

De bushalte aan de Scharenburg nabij de kruising met de Maas en Waalweg (N322) krijgt een hufterproof abri. Deze abri wordt hufterproof, omdat de ruiten van eerdere abri’s regelmatig werden vernield. Eerder dit jaar heeft de gemeente de abri verwijderd. Om passagiers met regenachtigweer droog te kunnen laten schuilen, wordt een hufterproof abri geplaatst.

Eind augustus werden al voorbereidingen getroffen voor de bouw van de abri. Toen werden de funderingen aangelegd. Op 2 september wordt de abri zelf gebouwd. Deze bestaat uit een stalen kooi en krijgt wanden van natuursteen. Deze stenen liggen los in het geraamte van de abri en op deze manier is de abri hufterproof.

Alleen in de richting van Nijmegen

De hufterproof komt alleen te staan voor passagiers in de richting van Nijmegen. De halte in de richting van het busstation Druten krijgt geen abri, omdat daar relatief gezien zeer weinig mensen opstappen. De gemeente had eerder €10.000,= beschikbaar gesteld.

Gerelateerd nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen