Discussie over vernielde abri’s in Druten duurt voort

Geen abri
Geen abri
Foto: Redactie Druten

Onlangs zijn een aantal vernielde bushokjes in Druten verwijderd. Na de betegeling ziet het er keurig uit, maar passagiers kunnen nu niet schuilen tegen de regen. Dorpslijst Horssen heeft hierover een brief gestuurd aan het college in de gemeente Druten.

Onder andere aan de Scharenburg, maar ook in Puiflijk en Afferden werden van bushokjes de ruiten ingegooid. Daar is niet veel voor nodig, slechts een handvol grind is vaak al genoeg om de ruiten in gruzelementen te smijten. Vandalen moeten dat geweten hebben, want ze lieten een spoor van vernielingen na. De gemeente heeft de rommel opgeruimd, maar de abri’s waren daarbij ook verdwenen. De iets andere kleur in de betegeling, herinneren aan de plaats waar de abri’s stonden, maar onbekend is of dit een definitieve oplossing is.

Dorpslijst Horssen heeft daarover de zorgen geuit en heeft een brief gestuurd aan het college van de gemeente Druten. ‘De vrijgekomen ruimte is netjes betegeld en niets wijst er op dat dit slechts een tijdelijke maatregel is’, zo staat in de brief.

Geen oplossing

Het niet terugplaatsen van de abri’s voorkomt inderdaad dat de abri’s vernield worden. Met de harde wind en regen van de afgelopen dagen is dit voor de reiziger een gemis. Dorpslijst Horssen wil daarom ook van de gemeente weten, wat nu de vervolgstappen zijn om het vandalisme te bestrijden, ook om het vandalisme in kaart te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen