Hufterproof abri Scharenburg mogelijk al in september geplaatst

Geen abri
Geen abri
Foto: Redactie Druten

De hufterproof abri aan de Scharenburg wordt mogelijk al in september geplaatst. Eerder dit jaar werd de abri op last van de gemeente verwijderd, vanwege aanhoudende vernielingen. De Raad heeft gemeend dat er een hufterproof abri moet komen. De gemeente heeft hiervoor €10.000,= beschikbaar gesteld.

De vervangende abri aan de Scharenburg wordt mogelijk al in september van dit jaar geplaatst. Bij de bushalte aan de Scharenburg nabij de kruising met de Maas en Waalweg heeft momenteel geen abri, omdat de oude veelvuldig werd vernield. De nieuwe abri wordt hufterproof. Het geraamte van deze abri bestaat uit natuursteen. Buiten de abri komt er een paal die moet zorgen voor voldoende verlichting.

De gemeente heeft voor deze actie €10.000,= beschikbaar gesteld, maar of dit alle kosten gaan dekken, is niet bekend. De gemeente heeft nabij de halteplaats op de rijbaan wegmarkeringen aangebracht om het verkeer te attenderen op mogelijke overstekers. Uit metingen is gebleken, dat automobilisten hier hard rijden. Door overstekende buspassagiers kunnen hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Meer nieuws over openbaar vervoer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen