DIO ’30 verliest thuis van promovendus Arnhemse Boys met 2 – 3

DIO ’30 heeft de goede start tegen Groesbeekse Boys geen goed vervolg kunnen geven. Op zondag 13 september verloren de roodwitten in eigen huis van promovendus Arnhemse Boys met 2 – 3. Jeurissen en Stevens waren voor de Drutenaren trefzeker.

Dat de Arnhemse Boys vorig seizoen op een lager niveau speelde, was niet op het veld te zien. De Arnhemse ploeg startte veel feller aan de wedstrijd. En door deze inzet kon de Arnhemse ploeg ook van tijd tot tijd domineren.

Dit spel resulteerde ook in een vroege voorsprong voor de Arnhemmers. Al na 4 minuten wist de ploeg van trainer Baltus de Drutenaren op achterstand te zetten. Het was Lenting die zijn inzet van richting zag veranderen en daardoor doel trof. In de 20e minuut scoorde Jeurissen na een harde schuiver de gelijkmaker.

Arnhem neemt afstand in de tweede helft

Na een 1 – 1 ruststand was het Arnhemse Boys die weer snel op voorsprong kwam. De ploeg bleef inzet tonen en zocht ook de duels. Uit een van de duels werd op de achterlijn een overtreding gemaakt, waaruit Davy Hendriks de 1 – 2 binnenschoot.

De Drutense nachtmerrie werd nog erger, toen in de 70e minuut de 1 – 3 binnengeknikkerd werd door Miquel Derby. Pas in de 81e minuut wist Arthur van den Eeckhout de spanning terug te brengen. Maar de gelijkmaker kwam niet meer.

DIO staat nu zesde in de ranglijst met drie punten uit twee wedstrijden. Arnhemse Boys staat op de 8e plaats met eveneens 3 uit 2.