DIO ’30 begint met 3 – 1 overwinning op Groesbeekse Boys

Op zondag 6 september begon ook het seizoen voor de amateurvoetballers van DIO ’30 uit Druten. De Drutense voetbalploeg moest in Groesbeek aantreden tegen de Groesbeekse Boys. Met een 3 – 1 overwinning is DIO ’30 goed begonnen aan het seizoen.

DIO kwam zelf verzekerd naar Groesbeek, maar kon pas in de tweede helft de wedstrijd naar een overwinning controleren. Maar eerst moesten de roodwitten wakker geschud worden, al snel was het de Groesbeekse Boys die een voorsprong namen. Al in de zevende minuut wist Sander Bisseling te scoren namens de thuisploeg.

Het was Jan-Willem Jeurissen die de gelijkmaker op zijn schoen had. Na zijn treffer deden de ploegen niet veel van elkaar onder. Het was toch Rob Stevens die DIO ’30 op voorsprong zet, als hij balverlies genadeloos afstraft.

Twee rode kaarten voor Groesbeekse Boys

Ook na rust bleef het een gelijk opgaande wedstrijd. Dit veranderde na een uur voetballen, toen middenvelder Joris Bons met direct rood kon vertrekken. DIO ’30 profiteerde van deze overtalsituatie. Bob Stevens kopte een voorzet binnen. DIO had nu een comfortabele 3 – 1 voorsprong én een man meer.

Als de Groesbeekse Boys dan ook nog met negen man verder moesten, controleerde DIO ’30 de wedstrijd. Leroy Kersten pakte namelijk zijn tweede gele kaart en kon dus ook vertrekken. DIO ’30 won de wedstrijd zonder aanstalten te maken om de voorsprong verder uit te bouwen.