Dankzij NEC staat DIO op dezelfde pagina als Feyenoord, Ajax en Dinamo Moskou

Foto: DIO / NEC

Op zaterdag 4 juli 2015 speelde recordkampioen van de Jupiler League N.E.C. uit Nijmegen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen DIO ’30 uit Druten. Het was voor de Drutenaren de eerste keer dat ze tegen de Nijmegenaren speelden. N.E.C. wist te winnen met 0 – 6.

Voor het eerst speelde DIO’30 tegen N.E.C.. Op sportpark De Gelenberg werd op 4 juli een oefenwedstrijd gespeeld tegen de recordkampioen van de Jupiler League en de kersverse Eredivisionist.

Een mooier affiche kon deze wedstrijd daarom ook niet hebben. Het is alleen jammer, dat de wedstrijd zo vroeg in de voorbereiding is, want de selectie van de Nijmegenaren is nog lang niet compleet. Er deden dan ook de nodige spelers van het beloftenteam mee tijdens de wedstrijd tegen de Drutenaren.

Unieke wedstrijd

Toch is het een unieke wedstrijd, voor de amateurs van DIO. Daar waar zij veelal nog op vakantie moeten gaan, of net vakantie hebben, zijn de Nijmegenaren al klaar met de vakantie en begint het nieuwe seizoen in de jacht op handhaving. De Nijmegenaren wisten uiteindelijk de wedstrijden met 0 – 6 te winnen.

20150706_004320

De wedstrijd zal nooit vergeten worden. Een unieke wedstrijd, een unieke ervaring. Maar even ging alle aandacht naar teletekstpagina 809. DIO ’30 wordt in één adem genoemd met clubs als Ajax, Feyenoord, en zelfs Dinamo Moskou staat op dezelfde pagina. DIO heeft geschiedenis geschreven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen