DIO’30 lijdt opnieuw pijnlijke nederlaag tegen SC Westervoort

Het was een bittere pil voor de Drutenaren in hun thuisduel tegen SC Westervoort, waar ze opnieuw niet het zoete gevoel van een overwinning konden proeven. Met de degradatie naar de derde klasse nog vers in het geheugen, hoopten ze op een ommekeer, maar het mocht niet baten.

DIO’30 begon met doelman Jesse Nass als vervanger voor de geblesseerde Gijs Lamers, terwijl middenvelder Bram Oosterbroek na een schorsing weer beschikbaar was. Beide teams leken elkaar in evenwicht te houden in de openingsfase, hoewel SC Westervoort iets gemakkelijker leek te combineren.

Echter, onnodig balverlies in de verdediging van Druten leidde tot de openingstreffer voor SC Westervoort in de 15e minuut. Een daaropvolgende overtreding resulteerde in een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied, die knap werd benut door de aanvaller van SC Westervoort, waardoor ze op een 0-1 voorsprong kwamen. Amper een minuut later verdubbelde SC Westervoort de voorsprong met een prachtige aanval, wat resulteerde in een 0-2 stand. Hoewel DIO’30 probeerde te reageren en bijna scoorde via een kopbal van Dani Bloemberg in de 28e minuut, bleef de ruststand ongewijzigd.

Na de rust kwam DIO’30 fel uit de startblokken, maar slaagde er niet in om doelpunten te maken. In plaats daarvan wist SC Westervoort in de 72e minuut de voorsprong uit te breiden tot 0-3 na een uitstekend uitgespeelde aanval. Ondanks het harde werk van DIO’30, slaagde Dani Bloemberg erin om in de 82e minuut de achterstand te verkleinen tot 1-3 na een goede aanval. Trainer Bas Hendriks bracht nog wat wissels, maar het mocht niet baten. De terugkeer van Lars van Mil na een jaar blessureleed was een lichtpuntje, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Scheidsrechter Verhart blies uiteindelijk in de 97e minuut voor het einde van de wedstrijd, waardoor DIO’30 opnieuw met lege handen stond.

De volgende uitdaging voor DIO’30 staat gepland op 12 mei in Didam tegen DVC’26, een hooggeplaatst team waar ze eerder met 0-2 van verloren.