N.E.C. en DIO’30: Boeiende oefenwedstrijd in Druten voor voetbalfans!

Foto: publiek domein

DRUTEN – Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zal N.E.C. op zaterdag 8 juli een oefenwedstrijd spelen tegen DIO’30. Vorig jaar vond deze sportieve ontmoeting plaats in Druten en trok ongeveer 2.100 toeschouwers, wat een groot succes was. Ondanks de 0-7 nederlaag tegen de profs verlieten de amateurs het veld met opgeheven hoofd.

Het idee voor de oefenwedstrijd is ontstaan vanuit het samenwerkingsverband dat enkele jaren geleden tot stand kwam. “De ontmoeting heeft vooral maatschappelijk belang”, aldus Richard Nass, lid van de technische commissie van DIO’30. “Dit geldt zowel voor ons als voor de achterban van N.E.C., waarvan een groot deel uit het Land van Maas en Waal komt. Vorig jaar was het een groot feest, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Daarom keert de profclub zaterdag opnieuw terug naar Druten.”

“Voor N.E.C. zou het geen grote uitdaging moeten zijn om van de thuisploeg te winnen”, laat Nass weten. “Voor de selectie van DIO’30 is het echter een uitdaging om de tegengoals onder de tien te houden. Maar het belangrijkste is dat het een fantastisch evenement is om tegen N.E.C. te mogen spelen. We zien de wedstrijd vooral als een leuke activiteit voor onze leden, sponsors en vrijwilligers, omdat ze allemaal fan zijn van N.E.C. en trots zijn dat de club in Druten speelt.”

De wedstrijd vindt plaats om 18.00 uur op Sportpark De Gelenberg. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Rick Sports in Druten en via tickets.nec-nijmegen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen