BMX’er Laura Smulders uit Horssen is in Papendal gepresenteerd voor de Europese Spelen

Foto: Geof Wilson

Op dinsdag 2 juni is in de Arnhemhal op Sportcentrum Papendal de equipe die naar Bakoe zal reizen om daar deel te nemen aan de eerste Europese Spelen. Laura Smulders uit Horssen, wereldkampioene BMX, is een van de 119 sporters die naar Bakoe zal reizen.

De Nederlandse equipe bestaat uit 119 sporters, verdeeld over zeventien sporten en 24 disciplines. Het evenement vindt plaats in Bakoe, Azerbeidzjaan, van 12 – 28 juni. De equipe werd gepresenteerd in de Arnhemhal op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Hier kan ook uw advertentie staan

Andre Bolhuis, de voorzitter van NOC*NSF, sprak op dinsdag als eerste de sporters toe. “Het wordt een fantastisch evenement. Een bijzondere ervaring. Ga historie maken. Gooi al je energie en intensiteit erin, maar focus je op de sport. Veel succes en plezier.”

Ambitie is acht medailles in vijf verschillende sporten

Onder de sporters behoort ook Laura Smulders uit Horssen. Zij zal uitkomen bij de BMX. Hoewel ze het voorjaar kampte met een blessure, hoopt ze bij de Spelen fit genoeg te zijn voor een medaille. Ze zal ook meedoen aan het WK in Zolder.

Nederland wil bij de eerste spelen acht medailles winnen bij vijf verschillende sporten. Dat is de ondergrens. Het evenement heeft de allure van de Olympische Spelen, maar is wel kleiner. Bij de Europese Spelend oen slechts 50 landen mee. Aan de andere kant, zijn er ook andere sporten of disciplines aanwezig. Zo is er 3×3-basketbal en is ook karate van de partij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen