Kort politienieuws van de afgelopen week

Foto: S. Derks

Hier volgt een overzicht van politienieuws uit Druten en directe omgeving. Dit artikel geeft een globale samenvatting van gebeurtenissen in de week van zaterdag 29 augustus tot en met zaterdag 5 september.

De politie in de gemeente West Maas en Waal meldde op zaterdag 29 augustus dat er in Boven-Leeuwen medicijnen voor dieren zijn gestolen. Bij inname door mensen zijn deze levensbedreigend. Wij hebben hierop nog geen follow-up gekregen, het is ons nog niet bekend, of de medicijnen terecht zijn.

Ook op 2 september kreeg de politie melding van verloren medicijnen. Het betrof medicijnen die bij inname door kinderen gevaarlijk zouden kunnen zijn. Iemand had de medicijnen in de nabij de Blokker was verloren. Kort nadat de politie dit via Twitter meldde, kreeg de politie ook de melding dat de medicijnen weer terecht waren.

Aan de ringkade te Beneden-Leeuwen hing er op zondag 30 augustus een vreemde lucht. De brandweer heeft de lucht gecontroleerd, maar geen verontrustende waarden kunnen meten. Mede dankzij het noodweer en de wind, nam de overlast snel af.

Verkeersagressie

Wijkagent Brugt Peper meldde op 1 september via Twitter, dat hij een melding kreeg van verkeersagressie. Aan de hand van het opgegeven signalement, kende hij de verdachte persoonlijk. En dit, nadat de wijkagent een dag eerder juist de automobilist attendeerde om veiliger door het verkeer te gaan. Hij wees op het gegeven, dat de scholen weer zijn begonnen.

Op woensdag 2 september werd de politie opgeschrikt door een melding van een vermissing van een 7-jarig jongetje uit Boven-Leeuwen. De desbetreffende jongen werd later op de dag gezond en wel teruggevonden in Druten. De jongen was ongedeerd.

Verkeerscontrole

Op donderdag 3 september hield de politie in West Maas en Waal diverse controles. In Boven-Leeuwen werd er bij een school onder andere gecontroleerd op het dragen van de autogordels, kinderzitjes en parkeergedrag. In Dreumel was er een controle op verkeersgedrag. Later werd deze controle verplaatst naar Beneden-Leeuwen.

Meer politienieuws

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen