Hennepplanten aangetroffen in een woning te Puiflijk

Foto: Redactie Druten

In het Sint Maartenshof te Puiflijk zijn hennepplanten aangetroffen. De politie trof de planten en de daarbij behorende apparatuur aan. Zowel de planten als de apparatuur zijn vernietigd.

Wijkagent Josefien Vos meldde op zaterdag 22 augustus 2015 in de middag dat er in Puiflijk hennepplanten zijn aangetroffen. Het bleek om een appartement te gaan aan de Sint Maatenshof, tegenover basisschool ’t Geerke.

In de woning trof de politie meerdere planten aan. De planten en de daarbij behorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Wie de eigenaar was van de planten is op het moment nog niet bekend.

Thuis wietplanten of hennepplanten telen

Het is niet toegestaan om (thuis) wietplanten of hennepplanten te telen. Bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt aangenomen dat er geen sprake is van beroepsmatig of bedrijfsmatig handelen.

Deze situatie wordt gelijk behandeld als die waarin sprake is van een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik. Bij ontdekking doet u afstand van de planten en wordt u meestal niet verder vervolgd.

Meer politienieuws

Dossier: Misdaad
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen