Kunstbaken in Maas en Waal enerverend

07 okt , 18:23 Nieuws
whatsapp image 2024 10 07 at 115609
Druten Nieuws
Tijdens het bruisende evenement Kunstbaken in Maas en Waal openden meer dan 40 kunstenaars hun deuren voor het publiek. Het werd een groots succes, waarbij vele bezoekers versteld stonden van de diverse kunstwerken en installaties die tentoongesteld werden. De creativiteit en de passie van de kunstenaars waren tastbaar aanwezig.
Een van de hoogtepunten was het werk van Lou Vos, een kunstenares die sinds enkele jaren woont in het prachtige Maasdorp Alphen. Haar kunst kenmerkt zich door het streven naar balans tussen kleur, vorm en vlakverdeling. Haar schilderijen, geïnspireerd door het landschap, wisten vele bezoekers te betoveren.
Ook Will Schrob uit Duiven liet een onuitwisbare indruk achter. Als beeldend kunstenaar werkt hij vol overgave in hout, vaak tot wel 60 uur per week. Hij vertelde enthousiast: "Deze dagen, waarin ik direct met het publiek kan spreken, vind ik mooier dan een galerie." Over de vraag of hout geschikt is voor binnengebruik, antwoordde hij vol vertrouwen: "Ieder soort hout is daarvoor geschikt."
Het prachtige weer zorgde voor een extra dimensie, terwijl bezoekers de Maas en Waalse dijk afreden van dorp naar dorp. De sfeervolle tentoonstellingen in kerken waren evenzo indrukwekkend. Wie er niet bij was, heeft zeker iets bijzonders gemist. Het was een waar kunstfeest.