West Maas en Waal wacht niet meer op Druten en knapt de Noord-Zuidweg zelf op

Foto: Redactie Druten

De gemeente West Maas en Waal wil niet langer wachten op de gemeente Druten en gaat de Noord-Zuidweg zelf opknappen. De werkzaamheden moeten nog dit jaar beginnen, anders wordt de provinciale subsidie misgelopen. De gemeente wil de weg versmallen van zeven naar vijf meter.

De Noord-Zuidweg, de toegangsweg voor onder andere betonbestratingsfabriek Excluton in de Drutense uiterwaarden, wordt door de gemeente West Maas en Waal zelf opgeknapt. De Noord-Zuidweg vormt samen met de Noord-Zuid de verbinding tussen de Waal en de Maas. Eerder dit jaar is de Noord-Zuid al opgeknapt.

De Noord-Zuidweg is ter hoogte van Boven-Leeuwen in zeer slechte staat. Eigenlijk zou deze weg pas in 2023 worden opgeknapt. De opknapbeurt is naar voren gehaald, mede dankzij de provinciale subsidies. De kosten die hier mee waren gemoeid zorgden voor een conflict tussen de gemeenten Druten en West Maas en Waal.

Versmalling van de weg

De gemeente West Maas en Waal wil de weg nu zelf gaan opknappen, zonder de hulp van Druten. Ze volgen het idee van Wethouder Hol, om de weg van zeven meter naar vijf meter te versmallen. Vrachtwagens kunnen elkaar dan niet meer op hoge snelheid passeren. Wethouder Hol denkt dat de nieuwe inrichting van de weg niet zal uitnodigen om met hoge snelheid over deze weg te rijden.

Gerelateerd nieuws

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen