Griekse spelletjes over de opknapbeurt van de Noord-Zuidweg bij Boven-Leeuwen

Foto: Redactie Druten

Het lijkt er op alsof de gemeenten Druten en West Maas en Waal goed naar de Europese ministers van Financiën en naar de Griekse premier Tsipras kijken, met de Noord-Zuidweg bij Boven-Leeuwen als inzet. Beide gemeenten vinden dat de ander over de brug moeten komen, om de weg op te knappen.

Bewoners van de kern Boven-Leeuwen nabij de Noord-Zuidweg klagen al langere tijd over geluidsoverlast van vrachtwagens die de weg gebruiken als toegangsweg naar fabriek Excluton in de gemeente Druten. Het wegdek is hard aan verbetering toe, volgens de bewoners.

De gemeente Druten had toegezegd om €150.000,= bij te dragen aan de algehele kosten voor de verbetering van de weg. Immers, de werkgelegenheid in Druten is hierbij gebaat. De totale kosten van de wegverbetering bedraagt ongeveer een miljoen euro.

West Maas en Waal stuurt een brief naar Druten

Onlangs heeft de gemeente Druten gedreigd om het toegezegde geld anders te besteden, als de gemeente West Maas en Waal niet snel gaat beginnen met de herinrichting van de Noord-Zuidweg, op de grens van beide gemeenten nabij Boven-Leeuwen. Het College van de gemeente West Maas en Waal heeft deze dreiging ter kennis aangenomen en is niet van plan om snel tot actie te komen.

Deze week stuurt het College nog een brief naar de gemeente Druten, om te laten weten, dat ze niet van plan zijn om snel te beginnen met de werkzaamheden. Zij zijn zelfs van mening, dat de gemeente Druten het geld eerst moet overmaken, alvorens de werkzaamheden kunnen beginnen. Hiermee lijkt het alsof de colleges van de gemeenten kijken naar de overleggen op hoger niveau, het overleg om Griekenland binnen de Eurogroep te houden.

Renteverlies

West Maas en Waal en Druten lijken met deze Griekse spelletjes naar elkaar te verwijzen. ‘Eerst doen jullie dit, dan doen wij dat’ en andersom. De gemeente West Maas en Waal meldt dat ze renteverlies lijden van €150.000,= en deze moet door Druten betaald worden. Druten meldt echter dat het slechts de helft is, en dat deze opgevangen kunnen worden door Provinciale subsidies. Hiermee lijken de overleggen voorlopig ook in een patstelling te komen.

Meer nieuws betreffende Excluton

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen