Na 15 jaar discussiëren en plannen maken is er eindelijk een besluit over De Doorkijk in Druten-Zuid

Foto: Redactie Druten

De gemeenteraad van de gemeente Druten heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag 3 september 2015 een besluit genomen over de toekomst van Wijkcentrum De Doorkijk in Druten-Zuid. De raad heeft gekozen voor een variant waarbij óók de gymzaal beheerd en geëxploiteerd wordt door het bestuur van het wijkcentrum.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 3 september heeft de raad een besluit genomen over de toekomst van Wijkcentrum De Doorkijk in Druten-Zuid. Het besluit werd unaniem aangenomen, waarbij werd gekozen voor de zogenoemde 3b-variant.

Bij deze variant wordt De Doorkijk grondig gerenoveerd tot een duurzaam gebouw met uitstraling en maximale exploitatiemogelijkheden. Voor het gebouw zal een heus plein ontstaan. Het plein en het gebouw zullen samen het Hart van Zuid vormen. Onderhoud en exploitatie van de gymzaal gaat volledig naar de exploiterende stichting. De maximaal besparing levert maximaal €63.000,= op.

Blij dat er een besluit is genomen

In juni heerste er nog teleurstelling dat de raad het besluit pas na de zomer wilde nemen. Ondanks de vertraging is er nu vooral opluchting en blijdschap dát er een besluit is genomen. Beheerder Marcel reageert: “We zijn vooral blij dat er na al die jaren een besluit is genomen, het heeft allemaal erg lang geduurd en dit besluit geeft tenminste rust. We wachten nu af, wat er gaat gebeuren.”

Ook de Wijkraad Druten laat met weinig woorden blijken dat ze blij zijn met het besluit.

Gerelateerd nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen