Bestuur De Doorkijk teleurgesteld in gemeenteraad

Foto: Redactie Druten

Het bestuur van De Doorkijk reageert bij monde van voorzitter Stephan Fontein teleurgesteld te zijn in de gemeenteraad. De raad behandelt de renovatieplannen pas op zijn vroegst in september. Volgens Fontein weet de raad niet wat de urgentie is van het nieuwe hart van Druten-Zuid.

De gemeenteraad behandelt de renovatieplannen pas op zijn vroegst in september, dus ná het zomerreces van de gemeenteraad. Het onderwerp staat namelijk niet op de agenda van de ronde tafelgesprekken van 11 juni en daarmee ook niet tijdens de raadsvergadering van 25 juni.

Hier kan ook uw advertentie staan2

Het bestuur van De Doorkijk reageert bij monde van voorzitter Stephan Fontein teleurgesteld te zijn. Tegen De Gelderlander zegt hij: “We hadden goede afspraken met de gemeente en nu is er ineens deze tegenslag. Het lijkt alsof de gemeente Druten niet snapt hoe urgent een nieuw hart voor Druten-Zuid is.” Fontein was namelijk in de veronderstelling dat het onderwerp nog deze maand behandeld zou worden.

Geen vertraging volgens wethouder Lepoutre

Fontein meldt dat De Doorkijk de stukken op tijd heeft aangeleverd. Hij is daarom ook verbaasd, dat de gemeente de plannen nog moet doorrekenen. “Vertraging van het hele proces heeft gevolgen voor afspraken die wij met externe partijen gemaakt hebben.”

Volgens wethouder Lepoutre van financiën is er helemaal geen sprake van vertraging. De raad is altijd al van plan geweest deze plannen in september te bespreken. “Dat is de planning en daar houden we ons aan”, aldus de wethouder.

Noodzaak niet duidelijk

Voor bewoners is de noodzaak van een nieuw hart in Druten-Zuid niet duidelijk. Bewoners melden dat het belangrijker is om de dorpshuizen betaalbaar te maken en houden. Een duurder hart, met daarbij een duurdere Doorkijk, hoeft niet van iedereen. Daarnaast zijn er ook andere dorpshuizen die urgenter geld nodig hebben voor renovatie en/of verbouwingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen