Graven bij Kasteel Bouvigne in Breda zijn mogelijk van Drutense kinderen

Foto: G. Lanting (wikimedia)

In de kasteeltuin bij Kasteel Bouvigne in Breda zijn onlangs twee kindergraven ontdekt. Deze graven worden op donderdag 3 september 2015 blootgelegd voor verder onderzoek. Het betreft mogelijk twee kinderen uit het Boldershof te Druten.

Onlangs zijn er bij Kasteel Bouvigne in Breda twee kindergraven ontdekt. Uit eerder sonaronderzoek is gebleken dat er op deze twee plaatsen is gegraven. Politiewoordvoerder Jiske van Pelt laat weten, dat ze tips hebben gekregen van mensen die zeggen dat daar kinderen zijn begraven.

Nadat er uit het sonaronderzoek is gebleken dat er op de vermoedelijke begraafplaats daadwerkelijk is gegraven, volgde later ook een opgravingsverzoek. “En met zo’n verzoek gaan we secuur om. Het ging ook om een nauwkeurige aanwijzing.”

Bouvignetuin is gesloten

Tijdens de opravingen zal de Bouvignetuin gesloten zijn voor publiek. De omgeving van het kasteel is reeds op de hoogte gebracht van de activiteiten, om de buurt niet ongerust te maken. Er zal daarom ook een witte tent verschijnen bij de opgravingswerkzaamheden.

De politie zal hierbij ook uit respect voor de nabestaanden aanwezig zijn.

Boldershof Druten

Politiewoordvoerder Van Pelt wil niet bekendmaken wie de twee kinderen zijn. Deze zijn een natuurlijke dood gestoven tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn dus geen oorlogsslachtoffers. Bewoners van het Boldershof werden in 1940 geëvacueerd vanuit Druten naar Breda. Hier kwamen ze terecht in een boerderij nabij het kasteel.

Gerelateerd nieuws

Reacties