Dodenherdenking 4 mei 2015 in Druten

Op een druk bezocht Ambtshuisplein bij het Boldershof in Druten, werd herinnerd, dat het 70 jaar geleden is, dat Nederland werd bevrijd. Na een speech van Jan Dekkers van het 4 meicomité in Druten en twee minuten stilte werd er een krans neergelegd door burgemeester Van Riswijk.

Dodenherdenking 2015 werd druk bezocht. Ook vanwege de aanwezigheid van John Webster jr. Een nazaat van de in Druten begraven Britse soldaat van Schotse afkomst, die nabij Deest om het leven is gekomen. Webster jr. was een eregast bij de gebeurtenissen in Druten in 2015. Vooraf bij het Boldershof waren twee doedelzakbespelers, die de Schotse muziek speelden.

Rond kwart voor acht kwam de stoet uit de Ewaldenkerk naar het Boldershof gelopen. Na een speech van Jan Dekkers en de taptoe werden er twee minuten stilte in acht gehouden. Na deze stilte werd het Wilhelmus gezongen en werden de krans door Burgemeester Van Riswijk gelegd. Daarna werden bloemen door de scoutingsgroep in een emmer gelegd, waarna het aanwezige publiek dat voorbeeld konden volgen.

Wie niet naar het verleden kijkt, heeft geen oog voor de toekomst

Dekkers sprak het publiek vervolgens weer toe, waarin hij de indrukwekkende woorden sprak: “Wie niet naar het verleden kijkt, heeft geen oog voor de toekomst”. Daarna nodigde hij de genodigden uit om naar de pastorie te gaan voor een kop koffie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen