Zaterdag 4 mei is het weer de Internationale Dag van het Naakt Tuinieren

Foto: CC0 Creative Commons / GORBACHEVSERGEYFOTO

Niet schrikken wanneer je zaterdag je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is 4 mei 2024, namelijk de internationale dag van het naakt Tuinieren!

Positief zelfbeeld
De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 4 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde zijn om te doen en kan het aan een positief zelfbeeld bijdragen.

Oppassen
Pas wel op wanneer je naakt gaat tuinieren. Het is ten eerste niet altijd en overal toegestaan. Op veel plekken is het zo dat het alleen toegestaan is als andere mensen je niet kunnen zien. Bellen de buren de politie? Dan zou je zomaar een boete kunnen krijgen. Maar ten tweede moet je ook oppassen voor een rozenstruik of brandnetel. Het is al vervelend om je handen pijn te doen, laat staan de rest van je lichaam.

Volgens Weeronline is het zaterdag prima buitenweer. De dag begint overal droog met veel ruimte voor de zon. Later op de dag komt meer bewolking voor en is een lokale bui niet uitgesloten. Met maxima die uitkomen tussen 15 en 18 graden is het weer een fractie warmer dan op vrijdag. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot zuidoosten. Als het zonnetje dan even schijnt is het perfect weer voor buitenactiviteiten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen