Schip breekt in tweeën bij zandwinning tussen Deest en Winssen

Foto: Persbureau Heitink

DEEST – Op woensdagmiddag heeft zich een zorgwekkend incident voorgedaan bij de zandwinningslocatie tussen Deest en Winssen, waarbij een vrachtschip, beladen met zand, is gebroken. De exacte oorzaak van dit voorval blijft vooralsnog een raadsel.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat, in gesprek met Omroep Gelderland, heeft bevestigd dat er geen olielekkage is opgetreden als gevolg van het breken van het schip. “Maar uit voorzorg hebben we een olieboom geplaatst. Dit zijn grote absorberende drijvers die voorkomen dat olie in het water terechtkomt,” verklaarde de woordvoerder. Van de drie personen aan boord van het schip is één naar verluidt in het water gevallen. Gelukkig is gemeld dat er geen verwondingen zijn opgetreden. Momenteel is de route van het schip niet bekend.

Rijkswaterstaat heeft laten weten dat de scheepvaart geen hinder zal ondervinden van het incident. Het is nu aan de verzekeraars om het vrachtschip te bergen en verdere stappen te ondernemen om de situatie te stabiliseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen