Ontdek onze geschiedenis en erfgoed: Steun “Tweestromenland in Beeld en Geluid”

Foto: Thymen Schippers

Wanneer we een nieuw gebied voor bouwactiviteiten aanwijzen, openen we niet alleen deuren naar de toekomst, maar ook naar het verleden. Archeologisch onderzoek, dat voorafgaat aan bouwwerkzaamheden, onthult het intrigerende verhaal van hoe onze voorouders leefden. Het vertelt over hun dagelijkse leven, werk en erfenis, vastgelegd in sporen en artefacten die ze achterlieten op de plekken die we nu willen ontwikkelen.

In 2023 viert “Tweestromenland in Beeld en Geluid” zijn indrukwekkende 29-jarige jubileum. Al die jaren heeft de gepassioneerde Maas en Waalse chroniqueur, Jos Kruisbergen, vrijwillig en met onvermoeibare inzet gewerkt om het rijke verleden van de regio Maas en Waal vast te leggen. Hij heeft dag en nacht gewerkt om het leven, werken en wonen in deze bijzondere streek te documenteren.

Als voorzitter ben ik trots op het toegewijde team van vrijwilligers en adviseurs die onbaatzuchtig hun bijdrage leveren aan dit prachtige project. Samen spannen we ons in om het culturele erfgoed van onze regio te behouden en door te geven aan de generaties die na ons komen. Het vastleggen van deze verhalen in beeld en geluid is een waardevolle maar kostbare onderneming.

Daarom doe ik een beroep op uw genereuze steun. Van 4 tot 26 september krijgt u de kans om ons te ondersteunen door te stemmen bij Rabobank ClubSupport voor “Tweestromenland in Beeld en Geluid”. Uw stem kan helpen om dit belangrijke werk voort te zetten en ervoor te zorgen dat de geschiedenis van onze regio blijft voortleven voor toekomstige generaties.

Laten we samen onze geschiedenis koesteren en bewaren, zodat de verhalen van het verleden ook in de toekomst levendig blijven. Uw steun maakt het verschil!

door Voorzitter Wim Lamers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen