DIO’30 pakt koppositie na winst op MASV

DIO’30 heeft de topper tegen koploper MASV met 2-1 gewonnen en heeft daarmee ook de koppositie van de ploeg uit Arnhem overgenomen. Bij DIO’30 ontbraken Dani Bloemberg en Glenn Dibbets.

De laatste is vanwege een blessure voor langere tijd niet inzetbaar. Sem Ariëns begon daardoor weer in de basis. MASV begon aanvallend aan de wedstrijd waardoor DIO’30 werd teruggedrongen op eigen helft. Toen het na zo’n 10 minuten lukte om er uit te komen werd het meteen gevaarlijk. Bryan Croonen kwam tot schieten maar doelman Stefan Reijnders kon de bal pakken. Bij de volgende aanval was het wel raak. Dadier Casal leek de bal te verspelen aan de rechter kant maar kon de aanval toch voorzetten. Voor het doel stond Luc Verhoeven geheel vrij maar Bjorn van Koppenhagen wilde voorzet weg werken maar de bal verdween in de verre hoek, 1-0. Een paar minuten later stond het zelfs 2-0. Kay van Huet maakte overduidelijk hands in het strafschopgebied en dat leverde DIO’30 een strafschop op en Paul Frenken schoot de bal hard binnen. MASV leek even helemaal van slag te zijn want iedere aanval van DIO’30 was gevaarlijk.

Na weer een snelle aanval via Dadier Casal had Bryan Croonen de 3-0 op zijn schoen maar vrij voor de doelman schoot hij tegen de paal. MASV wist zich te herpakken en was voetballend sterker. Verder dan een vrije trap die door Dennis Amati werd gekeerd kwam het vooralsnog nog niet. Ook de doelman aan de andere kant moest reddend optreden. Een vrije trap van Luc Verhoeven werd door Bryan Croonen op doel gekopt maar Stefan Reijnders liet zich niet verrassen. In het laatste kwartier van de eerste helft stond DIO’30 vol onder druk. MASV mocht 5 corners op rij nemen want DIO’30 kreeg de bal maar niet weg. Uiteindelijk wist Dennis Amati de bal te pakken maar na zijn uittrap kwam de bal meteen weer terug. Dit leverde verder geen gevaar meer op. Bij de volgende snelle aanval kwam Shently Lovert in kansrijke positie maar zijn schot verdween in het zijnet. DIO’30 laat MASV het spel maken maar kwam daardoor teveel onder druk te staan.

Een vrije trap van Tim Keurntjes werd gepakt door Dennis Amati en een afstandsschot van Wesley Martens ging naast. Weer mocht MASV een aantal corners nemen. Bij een van die corners werd de bal slordig weggewerkt en toen de bal weer voor de voeten viel van Wesley Martens besloot hij weer van buiten het strafschopgebied op doel te schieten. Nu had hij wel succes want zijn harde schot verdween onhoudbaar in de kruising. Zo stond het kort voor rust 2-1 en met het wedstrijdbeeld staat DIO’30 nog een lastige tweede helft te wachten. MASV begon  in de tweede helft met een grote kans. Shentley Lovert schoot maar net naast. DIO’30 wist iets meer van het doel af te voetballen als in de eerste helft en kon weer wat meer de aanval zoeken. Het spel ging nu op en neer maar echte kansen kwamen er niet. Een opvallende rol was er in die fase voor de grensrechter van de bezoekers die bij iedere bal naar voren de vlag in de lucht stak.

Er kwam wel een kans voor DIO’30. Na een goede actie schoot Bryan Croonen maar net naast. Met nog ongeveer een kwart wedstrijd te gaan mocht MASV een strafschop nemen. In een poging om de bal te veroveren nam Dennis Amati in zijn val Angelo Siep mee en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. De veel scorende aanvaller ging zelf achter de bal staan maar met een geweldige redding wist Dennis Amati de bal te stoppen en bleef de 2-1 stand op het scorebord staan. In de resterende tijd probeerde MASV tevergeefs om nog een resultaat te behalen maar de defensie van DIO’30 gaf niets meer weg. Alle ballen werden weggewerkt. DIO’30 kreeg zelf nog de beste kansen. Bryan Croonen was nog een aantal maal gevaarlijk en ook Luc Verhoeven probeerde het nog. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen volgde er een dubbele wissel aan de kant van DIO’30. Emir Tiganj en Thijs Leenders kwamen in het veld voor Dadier Casal en Bryan Croonen. Het lukte DIO’30 niet om de bal lang voorin vast te houden waardoor de druk van MASV bleef tot het einde. In de blessuretijd moest Giovanni Leidelmeyer nog worden vervangen door Jelle Hoes.

Na 5 minuten aan extra tijd vond de scheidsrechter het genoeg en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Zo werd er net als vorige week in de tweede helft niet meer gescoord en was de ruststand tevens de eindstand. Door deze overwinning staat DIO’30 nu bovenaan in de tweede klasse I. MASV heeft 1 punt minder maar heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd bij SDOUC werd bij een 1-0 tussenstand in het voordeel van de Arnhemmers gestaakt. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk pas na de winterstop worden uitgespeeld. Dit kalenderjaar staan er voor DIO’30 nog 2 wedstrijden op het programma.

Aanstaande donderdag volgt de thuiswedstrijd tegen vierde klasser SV Orderbos uit Apeldoorn voor de beker. Aanvang is 20.15 uur.

Aanstaande zaterdag speelt het eerste zaterdag team van DIO’30 een thuiswedstrijd tegen AZ 2000 – Elderveld. De ploeg uit Arnhem heeft 1 punt meer dan DIO’30. De wedstrijd begint om 14.30 uur.