DIO’30 verslaat DVOL met 2-0 maar titel is nog niet binnen

DIO’30 heeft de thuiswedstrijd tegen DVOL met 2-0 gewonnen en heeft nog 1 punt nodig om het kampioenschap van de derde klasse D binnen te halen. Dat zal dan volgende week moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen Eldenia tijdens de laatste speeldag.

Tijdens de rust leek het er op dat zelf winnen voldoende zou zijn om de titel nu al te pakken want de wedstrijd Havo – Brakkenstein kende toen een 1-5 tussenstand. Achteraf lijkt die wedstrijd een groot toneelstuk te zijn geweest want door een doelpunt in blessuretijd won Havo met 7-6. DIO’30 trainer Jord Roos kende vooraf weinig problemen want iedereen was fit. Bryan Croonen begon ten opzichte van vorige week op de bank waardoor Dadier Casal in de basis begon. DVOL kende wel de nodige personele problemen maar deed ondanks dat de sportieve plicht door er een echte wedstrijd van te maken. Op het moment dat er op sportpark de Gelenberg werd afgetrapt stond het in Haalderen al 1-0 voor Brakkenstein waardoor de uitgangspositie voor DIO’30 opeens eens tuk rooskleuriger leek. DVOL kreeg de eerste kans maar al snel wist DIO’30 de score te openen. Eerst nog ging er een schot van Luc Verhoeven naast maar nog binnen de 5 minuten werd de 1-0 gescoord. Na goed doorgaan van Luc Verhoeven werd de bal vlak voor het doel binnen getikt door Lars van Mill.

Ondanks de voorsprong was te merken dat de spelers van DIO’30 met de nodige spanning te maken hadden. Het gaf achterin weinig weg maar het liet DVOL veel te veel komen. DIO’30 kreeg kansen om verder afstand te nemen maar het was te slordig in de afronding waardoor de wedstrijd spannend bleef. Een schot van Dadier Casal ging naast en een schot van Paul Frenken werd gepakt door doelman Mick Kuling. Het spel van DIO’30 was nog steeds niet van het gebruikelijke niveau, maar er was nog steeds niets aan de hand. Een kopbal van Jeroen Artz kon simpel worden gepakt door Dennis Amati. Aan de andere kant werd een schot van Luc Verhoeven gepakt en een schot van Giovanni Leidelmeyer ging over. Op slag van rust leek DIO’30 wat sterker te worden maar met nog een paar minuten te gaan besloot de scheidsrechter vanwege naderend onweer de kleedkamer wat eerder op te zoeken. Na de rust moesten er eerst nog 3 minuten van de eerste helft worden afgewerkt. In die tijd was er nog een vrije trap van DVOL op een gevaarlijke plaats maar het schot van Marco Wientjes werd gepakt door Dennis Amati.

Nadat de ploegen van helft waren gewisseld gebeurde er even niet veel maar de kansen kwamen er weer voor DIO’30. Dadier Casal en Dani Bloemberg lukte het echter niet om te scoren. Ondertussen was duidelijk dat er bij havo vreemde dingen gebeurden. In een korte tijd was het 5-6 en niet veel later ook 6-6. Een half uur voor tijd was er weer eens een kans voor DVOL. Een schot van Teus Evers werd gepakt door Dennis Amati. Het stond nog steeds maar 1-0 dus DIO’30 moest oppassen dat het geen schade op ging lopen. Een paar minuten later was er weer een kans voor Teus Evers maar weer stond Dennis Amati op de juiste plaatst. DIO’30 kreeg weer een goede kans op de 2-0. Dadier Casal gaf de bal mee aan Dani Bloemberg die tegen doelman Mick Kuling aan schoot. De rebound van Dadier Casal ging vervolgens over. Een minuut later kwam DIO’30 goed weg. Na een corner wist Willem Vos de bal op de lijn weg te werken. Er kwamen steeds meer kansen voor DIO’30. Lars van Mill schoot net naast en de voor Dadier Casal ingevallen Bryan Croonen ging eveneens net naast.

Voor de laatste 10 minuten kwam Joram Pijl nog in het veld voor Nick Schierboom om de minimale voorsprong vast te houden. Dat lukte want in een zenuwslopend slot waarin ondertussen duidelijk was dat Havo met 7-6 had gewonnen kreeg DIO’30 wat kansen en viel net voor tijd de bevrijdende 2-0. Na goed doorgaan van Giovanni Leidelmeyer werd de bal vanuit de draai knap ingeschoten door Luc Verhoeven. Niet veel later volgde het laatste fluitsignaal en had DIO’30 gedaan wat het moest doen, winnen van DVOL.

Doordat Havo ook wist te winnen is de strijd om het kampioenschap nog niet beslist. Als DIO’30 niet verliest van Eldenia dan is het kampioen. Bij verlies is het afhankelijk van het resultaat van Havo dat op bezoek gaat bij DVOL. Het kampioenschap wordt dus pas op de laatste speeldag beslist en zodoende volgt er dus nog een spannende week voor DIO’30. De wedstrijd Eldenia – DIO’30 begint om 14.00 uur.