De Koekoek is meer dan een ontsluitingsweg

31 aug 2015, 23:37 Knipsels
In de zomervakantieperiode gaan we ook wat meer achtergrond brengen over alledaagse zaken. Het is rustiger qua nieuws. Wij gaan deze periode gebruiken over kleine achtergronden te maken over alledaagse zaken. Deel 1: De Koekoek.
De Koekoek is een straat in Druten-Zuid en verbindt de Kerkstraat met de Scharenburg. Zoals vele straten in Druten is de straat vernoemd naar een oude boerderij. Deze boerderij moet ergens gestaan hebben in de nabijheid van het huidige Middelveld ten zuiden van de huidige straat Koekoek.
De Koekoek is een brede straat en heeft een duidelijke wijkontsluitingsfunctie. De Koekoek is de toegangsweg voor de verschillende straten in de wijk, die vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw zijn gebouwd. De meeste straten zijn in de kenmerkende hofjesvorm gebouwd, zoals dat in de mode was in die tijd.

De Koekoek in het nieuws

De Koekoek is dit jaar verscheidene keren in het nieuws geweest. Niet vanwege de straat zelf, maar meer omdat er van alles gebeurde in de nabijheid van de straat. Zo werd het straatbeeld in het voorjaar aangepast. Verscheidene platanen zijn verdwenen. Met het verdwijnen van de bomen is het gezicht van de straat duidelijk veranderd.
In mei werden nabij de Leijgraaf de parkeerhavens van de voormalige bushaltes opgeheven. Tijdens de werkzaamheden hiervan gebeurde een kop-staart-botsing op de kruising met de Leijgraaf. Er was alleen sprake van blikschade.
In juli werden de inwoners nabij de Bieskamp opgeschrikt vanwege een brand in een coniferenhaag in de Koekoek. Dit was blijkbaar het werk van een pyromaan. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand kunnen blussen. Een aantal bomen konden niet meer gered worden.

Nieuws over de Koekoek

[embed][/embed]