4 mei herdenkingen gemeente Druten

Foto: Remko Platjes

Op zaterdagavond 4 mei worden herdenkingen gehouden op vier verschillende locaties, waar gemeenschappen samenkomen om gezamenlijk de herinnering aan oorlogsslachtoffers levend te houden en eer te betuigen aan zij die hun leven hebben gegeven voor vrijheid en vrede.

Druten

In Druten is er om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Ewaldenkerk. Namens het gemeentebestuur is wethouder Gérard de Wildt aanwezig en houdt een toespraak. Na de herdenking in de kerk gaat het gezelschap naar het gemeentelijke oorlogsmonument op het Ambthuisplein. Koninklijke Gemende Zangvereniging Orpheus en het koperensemble van Riverland verzorgen de muzikale invulling. Aansluitend is er een nazit in het Mamre.

Puiflijk

Deze herdenking begint om 19.00 uur in de kerk van Puiflijk. Wethouder Ronald Thoonen is hierbij aanwezig en houdt een toespraak. Leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs vertellen verhalen en lezen gedichten voor. Muziekvereniging Arezzo en Wereldmuziekkoor Nonjana verzorgen de muzikale omlijsting. Na de twee minuten stilte zijn er kransleggingen op het kerkhof. Bij de graven van militairen en de gedenksteen worden naambordjes onthuld. Vanaf 16.00 uur hijsen de inwoners van Puiflijk de Nederlandse vlag halfstok.

Horssen

Om 18.45 uur vertrekt de stille tocht van het Dorpshuis ‘De Horst’ naar de Protestantse kerk. In de kerk start om 19.00 uur de herdenking met voordrachten en zang. Burgemeester Sigrid Sengers is één van de sprekers. Op het Protestants kerkhof worden bloemen gelegd bij drie in de oorlog gesneuvelde militairen. Hier speelt de muziekkapel en zingt het R.K. Gemend Zangkoor. Even na half acht gaan de aanwezigen naar het Luske monument voor het vervolg van de herdenking. Hierna is er een bijeenkomst in Dorpshuis ‘De Horst’.

Deest

Deze herdenking vindt plaats bij het oorlogsmonument en begint om 19.45 uur. Namens het gemeentebestuur spreekt wethouder Willy Brink. Tijdens de herdenking dragen de Scouting en Belangen Vereniging Senioren Deest gedichten voor. Leden van de Scouting leggen witte anjers bij het oorlogsmonument terwijl passende muziek klinkt. Na afloop is er een samenzijn in Dorpshuis ’t Trefpunt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen