Gaat u vrijdag naar de weekmarkt? Zet uw fiets goed op slot!

Foto: publiek domein

De weekmarkt is een geliefde bestemming voor velen op vrijdag, maar helaas trekt deze gelegenheid ook fietsdieven aan. Om uw fiets te beschermen en de kans op diefstal te verkleinen, hebben we enkele belangrijke tips voor u op een rij gezet.

  1. Gebruik altijd een tweede slot: Naast het standaard ringslot is het raadzaam om een tweede slot te gebruiken. Dit maakt het voor dieven aanzienlijk moeilijker om uw fiets mee te nemen.
  2. Controleer het ART-keurmerk: Zorg ervoor dat uw fietsslot een ART-keurmerk heeft. Dit keurmerk geeft aan dat het slot aan strenge veiligheidseisen voldoet.
  3. Beveilig zowel het voorwiel als het frame: Wanneer u uw fiets ergens stalt, zet dan zowel het voorwiel als het frame vast aan een vast object. Dit bemoeilijkt het wegnemen van essentiële onderdelen van uw fiets.
  4. Let op de positie van het ventiel: Plaats het ventiel van uw band boven naast het slot. Hierdoor wordt het moeilijker om de banden leeg te laten lopen.
  5. Verwijder het afneembaar display van uw e-bike: Als u een e-bike heeft, haal dan het afneembare display eraf en gebruik het slot van de accu als dat beschikbaar is. Als er geen slot op de accu zit, verwijder deze dan altijd wanneer u niet fietst.
  6. Zorg dat uw fiets verzekerd is: Overweeg een verzekering voor uw fiets af te sluiten. Noteer alle relevante kenmerken van uw fiets, zoals het merk, type, framenummer, chipnummer, slotnummer en sleutelnummer. Bewaar deze gegevens op een veilige plek.

Met deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen verkleint u de kans dat uw fiets het doelwit wordt van diefstal. Wees alert en geef fietsendieven geen kans om uw dag op de weekmarkt te verpesten. Geniet van uw bezoek en keer veilig terug naar huis met uw fiets!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen