Groene Kiosk op de Markt in Druten binnenkort officieel geopend

Foto: Google Maps

DRUTEN – De langverwachte opening van de groene kiosk op de Markt in Druten staat gepland voor zaterdag 26 augustus. De kiosk, die sinds eind juni op het marktplein staat, zal dienen als een veelzijdige ontmoetingsplek en informatiepunt voor de inwoners van Druten. Tijdens de feestelijke opening zal Wethouder Ronald Thoonen de sleutel overhandigen aan Centrummanager Miranda Rosmalen, die verantwoordelijk zal zijn voor het sleutelbeheer.

De kiosk zal een breed scala aan functies vervullen, waaronder het verstrekken van informatie aan de gemeenschap, het organiseren van ontvangsten door de gemeente en het faciliteren van verschillende activiteiten. Het is belangrijk op te merken dat commerciële activiteiten niet zullen worden toegestaan in de kiosk. De gemeente streeft ernaar om de kiosk een veelzijdige en inclusieve ruimte te maken voor en door de inwoners.

De geschiedenis van de kiosk gaat terug tot het moment dat deze voor een symbolisch bedrag van één euro werd gekocht van de gemeente Nijmegen, waar het voorheen dienstdeed als bloemenkiosk. Na een jaar op de gemeentewerf te hebben gestaan, vond de kiosk eindelijk zijn nieuwe thuis op het marktplein van Druten, naast kapsalon Raouf en het parkeerterrein van Daad Notarissen.

De gemeente is nog op zoek naar een geschikte naam voor de kiosk en heeft het publiek uitgenodigd om suggesties in te sturen. Alle inzendingen zullen worden beoordeeld en uiteindelijk zal een naam worden gekozen en op een later tijdstip worden aangekondigd.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de officiële opening van de kiosk op zaterdag 26 augustus om 14.00 uur. Een belangrijke mijlpaal voor de gemeenschap van Druten en een nieuwe aanwinst voor het marktplein. Voor meer informatie over de mogelijkheden van de kiosk kunnen belangstellenden contact opnemen met Centrummanager Miranda Rosmalen via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen