Subsidie voor inwonersinitiatieven in coronatijd

Foto: gemeente Druten

De provincie Gelderland stelt subsidie beschikbaar voor inwoners met initiatieven in coronatijd. Het gaat om ideeën die verbinden en ontmoeten mogelijk maken. Als gemeente zijn we blij dat we zo samen onze samenleving prettiger kunnen maken in deze bijzondere tijd. De regeling is al gedeeld met actieve inwoners in de gemeente Druten.

Bent u actief en kent u de regeling nog niet? U kunt meer informatie vinden op gelderland.nl/subsidies. Het subsidiebedrag is maximaal € 10.000,-. De provincie stelt ook subsidie beschikbaar aan gemeenten voor acute hulp op korte termijn. De regeling maakt bijvoorbeeld het inhuren van personeel voor vitale functies mogelijk en noodopvang voor kwetsbare groepen. Ook faciliteert ze gemeentelijke projecten op het gebied van sociale samenhang en de noodhulp die de gemeente geeft.

De maximale hoogte van de subsidie is afhankelijk van het inwoneraantal van de gemeente. De uitkering voor de gemeente Druten is € 53.486. De provincie werkt nog een voorstel uit voor verdere financiële ondersteuning.

Reacties