Dit is het nieuws van 1 juni tot en met 7 juni

Foto: Redactie Druten

Hier volgt een overzicht van gebeurtenissen die vooraf bij de redactie bekend zijn. Het betreft de periode van 1 juni tot en met 7 juni 2015.

Op maandag 1 juni moet men rekening houden, dat om 12.00 uur een testbericht gestuurd wordt door NL-Alert. Iedereen met een mobiele telefoon kan dan weten, of de mobiele telefoon geschikt is voor het ontvangen van alerts van de overheid. Het bericht wordt rond 12.00 uur verzonden en maakt gebruik van cell broadcast.

Vanaf 1 juni is het ook mogelijk om melkpakken en blik bij het plastic afval te stoppen. Daar waar Dar het vuil ophaalt is dit vanaf vandaag mogelijk. Dar gaat dit afval bij het plastic ophalen, omdat de gemeenten rondom Nijmegen vinden, dat hier nog veel grondstoffen in zitten. Een proef in de Nijmeegse wijk Bottendaal bleek een groot succes.

Van dinsdag 2 juni tot en met vrijdag 4 juni is er voor de 41e keer de avondvierdaagse in Druten. In Druten ligt de organisatie bij Stichting Druten Promotie. Er kan nog ingeschreven worden tot op de dag zelf.

Op zaterdag 6 juni begint in Deest de jaarlijkse kermis. Deze kermis staat aan de Grotestraat te Deest het parkeerplaats voor het dorpshuis. De kermis duurt vier dagen.

Raadsvergaderingen

Op de agenda van de gemeenteraad staat voor deze week geen vergadering gepland.

Collecterooster

Vanaf 31 mei tot en met 6 juni kan er gecollecteerd worden voor de Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit cultuurfonds stimuleert activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in ons land en in Europees verband.

Op zondag 7 juni begint de nieuwe collecteweek. Deze week is bedoeld voor het epilepsiefonds.

Informatiebijeenkomsten

Op maandag 1 juni is er in zaal Mamre aan de Kattenburg een Alzheimercafé. Mensen met vragen of ervaringen met en over alzheimer kunnen hier terecht. Meer informatie is te verkrijgen via mevrouw J. Reulen op telefoonnummer 0487510126

Op dinsdag 5 mei is er begonnen met een koffieuurtje voor leden en niet-leden van het KBO in het dorpshuis De Lier in Puiflijk. Het was de bedoeling, dat dit nieuw initiatief vanaf mei elke eerste dinsdag van de maand gehouden zou worden. Het is ons niet bekend, of dit ook geldt voor dinsdag 2 juni. Mocht dit het geval zijn, dan wordt het gehouden van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Sociaal economische activiteiten

Op maandag 1 juni is de inschrijving voor de IGNITE Award van start gegaan. De inschrijving sluit op 31 juli 2015. De gemeente Druten roept iedereen die een Sociaal Business idee hebben, zich in te schrijven. De onderneming moet wel gevestigd zijn in de regio Arnhem/Nijmegen.

Meer activiteiten zijn bij ons niet bekend. Heeft u een activiteit, mail het dan naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen