Schakers van Tornado verslaan Veenendaal en eindigen als vierde

De schakers van Tornado moesten in Ede aantreden tegen de schakers van het vierde team van Veenendaal. Door afwezigheid van Eddy van den Eeckhout moest teamleider Stan Jacobs op zoek naar een vervanger. Geert Smulders-Dinh reisde mee naar Ede. Het vlaggenschip van Tornado won de wedstrijd en eindigde als vierde in de competitie.

Ook deze wedstrijd moest teamleider Stan Jacobs op zoek naar een vervanger. Eddy van den Eeckhout kon niet komen schaken. In Geert Smulders-Dinh werd een waardige vervanger gevonden. Smulders-Dinh nam plaats achter de zwarte stukken op het zesde bord.

Jan de Haas is de vaste bespeler van het eerste bord. Hij won eenvoudig zijn partij, net als John Alblas op het derde bord. Ton Wauters verloor zijn partij op het tweede bord, evenals teamleider Jacobs op bord 5. Doordat Smulders-Dinh als eerste had gewonnen, hoefde Frans van Wezel op het vierde bord alleen remise te spelen voor de winst voor de Drutenaren. Geïnstrueerd door de teamleider accepteerde hij het aanbod en eindigde de partij in 3,5 – 2,5 in het voordeel van Tornado

John Alblas topscorer van de poule

John Alblas behaalde een score van 6 uit 7. Met deze score was hij topscorer van de poule geworden. Kampioen in de poule werd Koningswaal uit Beuningen. De Cirkel, de gastheren van de slotronde, eindigt als laatste en degradeert naar de vierde klasse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen