DIO’30 verslagen door fysiek sterk SV Schalkhaar in zware wedstrijd

In wat een uitdagende ontmoeting beloofde te zijn voor DIO’30, eindigde het in een ontgoochelende vertoning tegen het fysiek imposante SV Schalkhaar. De Drutenaren bevonden zich van meet af aan in een benarde situatie, met de handicap van Dani Bloemberg, die pas in de tweede helft kon worden ingezet. De achterstand van 2-0 die DIO’30 toen al te verwerken had gekregen, bleek een berg te hoog om te beklimmen.

In de eerste helft manifesteerde SV Schalkhaar zich als de dominante partij, met de DIO’30-verdediging die tekortschoot, wat resulteerde in een vroege voorsprong voor de thuisploeg in de 18e minuut. Enkele minuten later werd het leed verergerd toen, ondanks hevig vlaggen van de assistent-scheidsrechter, de spits van SV Schalkhaar vrij baan kreeg en gemakkelijk de 2-0 op het scorebord zette. Gelukkig voor DIO’30 voorkwam de lat in de 32e minuut een grotere achterstand na een vrije trap.

Pas tegen het einde van de eerste helft wist DIO’30 enige aanvallende dreiging te tonen. Na een fraaie combinatie verscheen Fahin Awad alleen voor de SV Schalkhaar-doelman, maar hij slaagde er niet in deze kans te benutten.

In de tweede helft, met de toevoeging van Dani Bloemberg, vertoonde DIO’30 een sterker offensief, maar slaagde er niet in doorslaggevend te zijn wanneer dat nodig was. Het ontbrak duidelijk aan aanvallende en scorende kracht. SV Schalkhaar breidde de voorsprong eenvoudig uit naar 3-0 in de slotfase. De 4-0 volgde in de 84e minuut, toen doelman Gijs Lamers zich te gemakkelijk liet verrassen. Het was de spits van de thuisploeg die het slotakkoord verzorgde, de 5-0 scorend in de 88e minuut.

Deze middag eindigde in een pijnlijke nederlaag voor DIO’30. De vooruitzichten voor handhaving in de 2e klasse lijken somber. Een uitdagende taak wacht het team van trainer Bas Hendriks. Volgende zondag, 14 april, staat een thuisduel tegen de huidige koploper VVG’25 uit Gaanderen op het programma. Eerder werd in Gaanderen met 3-0 verloren.