Triomf voor Thijs Stevens in NK Rotax Max

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

BERGHEM – Na een jaar van wachten was het afgelopen zondag eindelijk weer raak voor karter Thijs Stevens in het NK Rotax Max. De dertienjarige coureur uit Druten trok de overwinning naar zich toe in de Junioren-klasse tijdens de tweede ronde van het kampioenschap in Berghem.

“De laatste keer dat ik een race won was vorig jaar in de Winter Cup. Nu viel het geluk een keertje mijn kant op,” zei Thijs na afloop van de race.

Vanaf de trainingen liet hij al zien dat hij snelheid bezat door constant bij de top te eindigen. Dit zette hij overtuigend voort tijdens de kwalificatie. “Tijdens mijn snelle ronde kreeg ik slipstream achter iemand aan het einde van het rechte stuk, waardoor ik mijn snelste ronde kon rijden,” legde hij uit over hoe hij zijn poleposition veroverde. “Ik had al verwacht dat ik vooraan zou rijden. Ik had de snelheid ervoor.”

In de prefinale demonstreerde hij opnieuw zijn superieure snelheid. Hij leidde de hele race en behaalde een knappe eerste plaats. Dit resulteerde erin dat hij ook in de finale vanaf de voorste positie mocht vertrekken. Bij het doven van de lichten schoot Thijs als een raket weg. “Ik had meteen een voorsprong, maar de rijders achter mij begonnen al snel dichterbij te komen,” keek hij terug. “Toen moest ik verdedigen om mijn positie vast te houden. Ik was niet de snelste, dus dat was soms best lastig, maar toch slaagde ik erin om de anderen achter me te houden.”

Zijn overwinning bevestigt dat Thijs in uitstekende vorm verkeert. Hij kijkt dan ook uit naar meer succes dit seizoen. Zijn volgende race is de eerste ronde van de Euro Trophy, medio april op het circuit van Genk.

Bron: blattermedia.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen