Strijdlustig DIO’30 deelt punten met koploper Varsseveld na spannend duel

DIO’30 toonde zondag een indrukwekkende strijdlust en spelde tegen de koploper Varsseveld. Ondanks een eerdere ontmoeting waarin ze kansloos waren met 8-0, keerden de rollen in de tweede helft om.

Het team miste enkele basisspelers door schorsingen, maar aanvoerder Jesper Kaaks keerde terug op zijn positie. Jonge talenten zoals Jop Schoenmakers en Ruben Gremmen werden ook ingezet na hun sterke invalbeurten vorige week.

Varsseveld domineerde vanaf het begin, maar DIO’30 speelde defensief met vijf man achterin. Desondanks kwam Varsseveld al vroeg op voorsprong. Dani Bloemberg bracht DIO’30 weer op gelijke hoogte met een prachtige vrije trap. De eerste helft was overwegend matig, met weinig hoogtepunten.

Na de rust nam DIO’30 het initiatief en ging aanvallender spelen. Ondanks een tegendoelpunt wist invaller Jean-Paul Berens de stand weer gelijk te trekken. Ondanks kansen en een man-meer situatie kon DIO’30 niet de winnende goal maken, ondanks een laat slotoffensief.

Een gelijkspel tegen de koploper is op papier positief, maar DIO’30 had met hun prestatie in de tweede helft meer verdiend. De mentale veerkracht van het team werd getoond ondanks de tegenslagen. Volgende week staat een uitduel tegen Trekvogels op het programma, waarbij DIO’30 hoopvol blijft.