DIO’30 lijdt zware nederlaag tegen Columbia en zakt naar onderste plek

DIO’30 uit Druten incasseerde afgelopen zondag opnieuw een bitter verlies, ditmaal tegen Columbia uit Apeldoorn, met een eindstand van 2-4. Het team is hierdoor afgezakt naar de onderste plek in de competitie.

Ondanks veelbelovende kansen voor de Drutenaren vanaf het begin van de wedstrijd, resulteerde slechts één ervan in een doelpunt, gescoord door Fahim Awad in de 8e minuut na uitstekend werk van Luc van Hoeve. Niet veel later kwam Columbia echter op gelijke hoogte na een defensieve fout van DIO’30. Een grote kans voor Dani Bloemberg werd vervolgens gestopt door de doelman van Columbia, waarna de gasten uit Apeldoorn uit een corner de voorsprong namen (1-2). Vlak voor rust vergrootten ze deze voorsprong zelfs naar 1-3, terwijl DIO’30 verder verzwakte door een rode kaart voor Nick Schierboom.

In de tweede helft zette DIO’30 alles op alles om terug te komen en slaagde erin de achterstand te verkleinen tot 2-3 in de 62e minuut. Desondanks was het Columbia die ongeveer tien minuten voor het einde de voorsprong vergrootte naar 2-4. Hoewel een verdediger van Columbia in de slotfase ook een rode kaart ontving, slaagde DIO’30 er niet meer in hiervan te profiteren. Met dit verlies staat DIO’30 voorlopig onderaan in klasse 2G. De volgende uitdaging voor het team is een zware wedstrijd tegen promovendus Markelo, dat zich uitstekend heeft gepresenteerd in deze competitie.